alla kategorier

Marknader och industrier

1 、 Bromsbelägg

Mjukare järnoxider används också för att ställa in en specifik friktionskoefficient och för svart färgning. Även för denna applikation har ZHONGLONG speciella pigment för järnoxid (PBK11) för detta fält.

2 、 Tvättmedel och tvättstänger

Rengöringsmedel innehåller Ultramarine Blue i sin formel för att uppnå bästa vithetsresultat och för att korrigera det naturliga eller produceras genom att bära gulning i textilfibrer. Denna formel innehåller vanligtvis blå granulat som redan har införlivats med Ultramarine Blue. Ultramarine Blue kan förbättra textilfibrernas vithet eftersom den absorberar gula våglängder och inte reflekterar dem, vilket gör att tyget ser vitare ut på grund av en sådan effekt.

För att förbättra tygernas vithet används också optiska vitare men exponering för solljus försämrar dem. Optiska vitare absorberar osynligt ultraviolett ljus, avger synligt ljus och ökar därmed den totala reflektansen för den vita ytan, vilket ger ett lysande utseende. Ultramarine Blue fungerar annorlunda genom att absorbera det gula ljuset och undvika reflektion.

Ultramarine Blue fångas mekaniskt i fiberstrukturen, vilket innebär att en fysisk introduktion i tyget görs, medan den optiska blekmedlet har en ytinkorporering. På grund av den ultrafina partikelstorleken hos Ultramarine Blue och dess vattenaffinitet kan den elimineras med ytterligare tvätt och bildar en liten struktur med upprepade tvättar och sköljningar. Av denna anledning och för sin höga ljusbeständighet är Ultramarine Blue bättre än optiska vitare för denna applikation, och dessutom tenderar de att degenereras optiskt, när de utsätts för ljus och producerar i sig gula nyanser.

Det finns en synergi mellan optiska vitare och Ultramarine Blues eftersom de kompletterar varandra och ger bra resultat. De är två helt kompatibla produkter som sammanfogar deras vitare effekter och täcker ett bredare spektrum under sol- och artificiellt ljus.

Samma princip som förklarar användningen av Ultramarine Blue i tvättmedel är tillämplig på användning av sådant pigment i tvättstänger. I den senare ingår Ultramarine Blue i en typiskt blåfärgad tvål som används för att tvätta tyger. Bommets tvåls friktion på textilen: på ena sidan rengör den tyget eftersom den innehåller tensiderna; på andra sidan tillåter det att små Ultramarine Blue-partiklar mekaniskt fångas upp av fiberstrukturen och absorberar gula våglängder.